fbpx

Aurinkosähköä kotiin

Puhdasta vihreää energiaa rajattomasti

Aurinkosähköllä tuotat itse valtaosan käyttämästäsi energiasta

Edullisempien hintojen ja tehokkampien paneelien johdosta aurinkosähkö on nyt kannattavaa myös kotitalouksissa

Leikkaa iso osa sähkölaskustasi tuottamalla itse tarvitsemasi energia laadukkalla aurinkosähköjärjestelmällä. Aurinkosähkö on fossilivapaa ja pitkäikäinen energianlähde joka pienentää saasteita ja kasvihuonekaasujen syntymistä. Lähde mukaan estämään ilmastonmuutosta ja osallistumaan kestävään kehitykseen.

Ekologisen hyödyn lisäksi saat myös rahallista etua koska takaisinmaksuajat ovat lyhentyneet ja järjestelmien käyttöiät pidentyneet. 

Alla muutama mallipaketti, lopullinen hinta muodostuu aina tapauskohtaisesti johon vaikuttaa kohteen sijainti sekä kiinteistön tekniset ominaisuudet. Pyydä tarjousta!

Vakiotehoiset kotipaketit "avaimet käteen"

Aurinkosähkö 4.1kW

10 kpl laadukkaita paneeleja
Laadukas invertteri
Kiinnikkeet ja sähkötarvikkeet
Tuotteiden asennnukset
Hinta sisältää alv 24%

6.900€

Aurinkosähkö 6.6kW

16 kpl laadukkaita paneeleja
Laadukas invertteri
Kiinnikkeet ja sähkötarvikkeet
Tuotteiden asennnukset
Hinta sisältää alv 24%

10.500€

Aurinkosähkö 10kW

24 kpl laadukkaita paneeleja
Laadukas invertteri
Kiinnikkeet ja sähkötarvikkeet
Tuotteiden asennnukset
Hinta sisältää alv 24%

14.940€

Hae edullista rahoitusta hankinnalle, saat päätöksen heti!

Hae tarpeisiisi sopiva rahoitus

kk

Hae-painiketta napsauttamalla siirryt rahoituksen haku -sivulle, jossa voit hakea juuri sinulle sopivan summan haluamallasi kuukausierällä käyttöösi.

  • Rahoitus 2 500 – 50 000€
  • 1 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa
  • Joustava takaisinmaksu
  • Edullinen korko OP Prime + 6,95%-yks.
  • Laskutuspalkkio 7€/kk
  • Ei luoton perustamismaksua

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 € luotolle on 8,74 %, kun luoton korko on OP-prime + 6,95 %, (7,20 % 08/20), perustamismaksu 0 € ja laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 945,62 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 € minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

SULJE

Aurinkosähkön osuus kulutuksesta

Aurinkosähköllä tuotetaan yleensä noin 20-30% kiinteistön vuosikulutuksesta, ilman varastointia. Eli jos esim. omakotitalon sähkönkulutus on 25.000 kWh, on oikean järjestelmän koko noin 6 kWp.

1kWp tuottaa optimiolosuhteissa vuodessa 850 kWh, jolloin samainen 6 kWp järjestelmä tuottaa 6 x 850 kWh = 5100 kWh. Tuottoon vaikuttaa sijainti, asennuskulma, ilmansuunta sekä varjostukset. 

Lämpötilan vaikutus

Lämpötila vaikuttaa myös merkittävästi aurinkopaneelin tuottoon ja kevättalvella tuotto voi olla jopa 20% parempi kuin kesäkuumalla. Talvella tulee lisäksi lumen ja jään antama lisäheijastus joten invertterin koon valinnassa tulee nämäkin huomioida.

Aurinkopaneelien suuntaus

Suora etelänsuuntainen asennus antaa suurimman vuosituoton. Mutta yleisesti myös itä/länsiasennus on perusteltua jos sähkönkulutus painottuu aamu- tai iltapäivään. Tehokkain kallistuskulma on 35-45 astetta, käytännössä paneelit asennetaan aina katon mukaisesti.

Varjostukset

Varjostuksia saattaa aiheuttaa muut rakennukset, puustot sekä rakennuksen muodot. Kannattaa tutkia mahdolliset varjostuksen lähteet koko auringon kaaren ajalta. Myös lehdet ja muu irtain pudottaa tehoa huomattavasti.

Haluatko tarkemman tarjouksen? Kysy lisää asiakaspalvelustamme.